Κουζίνα

Κουζίνα

1-4-1-e1571402185757

Το μεγαλύτερο και ομορφότερο έπιπλο του σπιτιού σας. Εκτός από όμορφη πρέπει να είναι ανθεκτική και λειτουργική, γι’ αυτό απαιτήστε από τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή σας να πληρούνται τουλάχιστον τα παρακάτω:
Σκελετός: Κατασκευασμένος απαραιτήτως με Αδιάβροχη λευκή ή έγχρωμη μελαμίνη.
Βάση: Ποδαρικά πλαστικά ή αλουμινίου όπως επίσης και η μπάζα πλαστική ή αλουμινίου.
Πάγκος: Εφ’ όσον πρόκειται για βακελιτικό πάγκο, απαιτήστε να είναι Αδιάβροχος με γυριστό προφίλ τύπου -U- ή προφίλ Ingrosso (Aquastop). Το πάχος του πάγκου επειρεάζει μόνο αισθητικά το αποτέλεσμα. Μπορείτε άφοβα να επιλέξετε πάγκο πάχους 30 χιλ., 40 χιλ. ή 60 χιλ. σε ότι αφορά στην αντοχή του.
Πλάτη: Μπορείτε χωρίς ενδοιασμούς να επιλέξετε αντί για πλακάκι, βακελίτη του ιδίου χρώματος. Ομορφότερο σαν εμφάνιση και ευκολότερο στον καθαρισμό του.
Πλάτη ντουλαπιών: Μελαμίνη 6 χιλ. ή 8 χιλ. στο ίδιο χρώμα με τον σκελετό (λευκό ή έγχρωμο).
Αρμοκάλυπτρο: Απαραίτητο για την στεγανοποίηση του αρμού ανάμεσα στον πάγκο και στην πλάτη, είτε πρόκειται γιά πλακάκι είτε για βακελίτη.
Πορτάκια: Μασίφ, ημιμασίφ, βακελιτικά, μελαμινικά, φρεζαρισμένο MDF, κρύσταλλα με πλαίσια αλουμινίου ότι και να επιλέξετε, ζητήστε να είναι στις τυποποιημένες διεθνώς διαστάσεις, για να υπάρχει δυνατότητα για μία εύκολη και οικονομική μελλοντική ανακαίνιση.
Μετώπες:  Βεβαιωθήτε ότι θα τοποθετηθούν τελειώματα (μετώπες) στο πάνω και στο κάτω μέρος των επάνω ντουλαπιών της κουζίνας σας, σε αποχρώσεις της επιλογής σας.
Απορροφητήρας: Η τοποθέτησή του πρέπει να γίνεται 65 εκ. πάνω από την εστία (για κεραμική εστία) και 75 εκ. (για εστία υγραερίου). Αυτές είναι οι αποστάσεις που απαιτούνται για λόγους πυρασφάλειας, και προτείνονται από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές συσκευών. Φροντίστε επίσης ώστε η οπή στον τοίχο για τις σωληνώσεις του απορροφητήρα, να μην είναι μικρότερης διαμέτρου από 125 χιλ., γιατί αυτό επειρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απορροφητικότητά του και επίσης συντελεί σε πιό θορυβώδη λειτουργία του.
Τεχνίτης:  Πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος για τα νέα προϊόντα και τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως είναι  οι τροφοαποθήκες, τα γωνιακά συστήματα (magic corner & περιστρεφόμενα), οι οδηγοί συρταριών με φρένο, οι μεντεσέδες με φρένο, τα κουμπάσα, οι εργονομικοί οικολογικοί κάδοι απορριμάτων, τα φωτιστικά σημεία κάτω από την πιατοθήκη, οι διανομείς υγρών απορρυπαντικών, οι σκουπιδοφάγοι, τα φίλτρα νερού και πολλά ακόμη βοηθητικά εξαρτήματα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία θα θέλατε να εγκαταστήσει στην κουζίνα σας.
Καλός τεχνίτης, καλός άνθρωπος σε συνδυασμό με σωστά υλικά θα πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλετε για την κουζίνα που φανταστήκατε. 
               Όμορφη, ανθεκτική και λειτουργική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *